Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a regisztráció és a tagság között?

A regisztráció munkavállalási szándékod jelzése, amelynek segítségével a weben keresztül értesítesz minket, hogy szeretnél dolgozni. A regisztráció során megadhatod, hogy mely irodáinknál tudsz munkát vállalni, milyen jellegű munkák érdekelnek, mikor érsz rá dolgozni stb.
A szövetkezet tagja az, akivel személyes közreműködésről szóló megállapodással és belépési nyilatkozattal jogviszonyt hoztunk létre. Ez irodáinkban csakis személyesen tehető meg.

Másik városba költözök, ott is dolgozhatok?

Igen! A Fürge Diák iskolaszövetkezet egy országos lefedettséggel rendelkező cég. Egy tagsággal az ország bármely pontján vállalhatsz munkát.

Mit tehetek azért, hogy munkához jussak?

Rengeteg regisztrációt kapunk nap, mint nap. Kérlek, amennyiben komolyak a munkavállalási szándékaitok keressetek minket Ti is telefonon. Válaszd ki a Hozzád legközelebb eső irodánkat, és hívj minket bátran! Természetesen személyesen is szívesen látunk irodáinkban!

Szakmai gyakorlatot tudom-e rajtatok keresztül tölteni?

Igen! Ha van olyan hely, ahol biztosan fogadnak, mi segítünk abban, hogy iskolaszövetkezeti tagként dolgozhass

Érdekel a munkátok, hogyan tudnék közöttetek dolgozni?

Amennyiben érzel Magadban ambíciót, magas szintű felelősség-, és minőségtudatot, emellett érdekel, milyen lehet Nálunk dolgozni, keresd meg a kiszemelt irodát e-mailben vagy telefonon. Nagy valószínűséggel önéletrajzot kérni fognak Tőled!

Hogyan ismerhetem meg a rám vonatkozó jogszabályokat?

Irodáinkban nem csak tagjaink, hanem bárki számára hozzáférhetővé tettük ingyenes Munkaerő-piaci kalauzunkat. Ebből megtudhatod, hogy a munka világában milyen jogaid és kötelességeid vannak! Emellett igyekszünk minden középoktatási intézménybe eljutni, és egy kis előadás keretein belül szétosztani a lehető legtöbb osztályban. Amennyiben Nálatok még nem jártunk, jelezd osztályfőnököd felé, vagy keresd meg legközelebbi irodánkat, és meglátogatunk Titeket is egy rendhagyó osztályfőnöki óra erejéig!

Számíthatok segítségre az adóbevallás elkészítése során?

Igen, amennyiben máshol nem végeztél kereső tevékenységet az év folyamán, elkészítjük adóbevallásodat! Érdeklődj kollégáinknál a tárgyévet követő év márciusában!

Mi az a nettó és a bruttó díj?

A bruttó díj a személyes közreműködésről szóló megállapodásban meghatározott díj, mely levonásmentes. A nettó díj a jogszabályban meghatározott levonások(személyi jövedelemadó, TB járulék, egészségügyi járulék, nyugdíjjárulék, munkaerő-piaci járulék) után megmaradó összeg.

s